Yükleniyor..
mert@sigortakarademir.com

Ofis Adresimiz

  • Üçler mah. Mustafa Kemal Paşa cad. No: 81 Kent-Kur İş Merkezi iç kapı no: 1 Merkez / Amasya
  • mert@sigortakarademir.com
  • +90 532 648 62 53

Sosyal Medya

amasya tarsim

Tarım Sigortaları

Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM); çiftçilerimizin tarımsal emeklerini, güvenceye almak amacıyla, poliçe bazında teminatlar altında korumaya alan bir sigorta ürünüdür.Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler ve işletme ölçeklerine göre devletin sağlayacağı prim desteği miktarları, her yıl Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenir.Bu sistemle; çiftçinin ödeyeceği sigorta primine devlet desteği verilmesinin sağlanması, teminat kapsamının aşamalı olarak genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi, tazminat ödemelerinin en kısa sürede yapılması, tarım sigortalarının ülke genelinde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

Sıkça sorulan sorular

Tarım Sigortası poliçesini kime düzenleteceğim?
 
Tarımsal kredi kullanan çiftçilerin poliçelerini krediyi veren kurum (Bankalar veya Tarım Kredi Kooperatifi) zorunlu olarak düzenlemektedir. Şayet kredi kullanmamışsanız bulunduğunuz ilçede Tarım Sigortası poliçesi düzenleyen her hangi bir sigorta acentesine düzenletebilirsiniz. Ancak yanlışlık yapılmaması için deneyimli bir acenteye düzenletmenizde yarar vardır.
Hangi risklere karşı poliçe düzenletmeliyim?
 
Bulunduğunuz ilçede en sık görülen doğal afetler neler ise onu dikkate alarak poliçe düzenletmelisiniz. İç Anadolu’da sık görülen riskler arasında kuraklık olduğu halde bazı üreticiler Bitkisel üretim poliçesine kuraklık teminatı ekletmediklerinden tazminat alamamışlardır. Benzer şekilde meyvecilikte bazı üreticiler poliçeye don teminatı ekletmediklerinden tazminat alamamışlardır. Hayvancılıkta da poliçe düzenletirken hırsızlık teminatı eklenmediğinde sigorta şirketi tazminat ödememektedir.
Poliçe düzenlenirken nelere dikkat etmeliyim?
 
Sigortalı, acenteden poliçesini mutlaka almalı, kimlik, adres, ada/parsel no, ürün, ürün çeşidi, parsel büyüklüğü, ağaç/omca sayısı vb. doğru yazılıp yazılmadığı kontrol etmelidir. Poliçe bilgileriyle adres, parsel, ürün çeşidi, hayvan kulak küpesi uyuşmazlıkları nedeniyle tazminat ödemesi yapılmamakta ve çok sayıda çiftçi mağdur olmaktadır.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Ürünleri

  • Bitkisel Ürün Sigortası
  • Sera Sigortası
  • Kümes Hayvanları Sigortası
  • Hayvan Hayat Sigortası
amasya tarsim 1